Gordon & Angelicas lasange

Eftersom lasangen igår blev så bra tänkte vi dela med oss av receptet + bilder!
Vi körde egentligen efter ett recept från internet men eftersom vi inte hade vissa saker hemma och hade andra, så blev det ett riktigt hopkok!

Gordon stod för köttfärsen:
Först har du i en klick smör i stekpannan och börjar med att steka köttfärsen.
Under tiden hackar du upp gul lök, morötter och vitlök.
När köttfärsen stekts har du upp det i en skål och sedan bryner du den gula löken + morötterna. 
Under den tiden blandar du krossade tomater, tomatpure, salt, köttbuljong, svartpeppar o salt + chilikryddor exempelvis cayenne.
Sen blandar du ihop alla grejerna i en kastrull där (glöm inte vitlöken! I vår hade vi i en hel solovitlök till 400 g köttfärs..) sen låter du det puttra.


Ostsåsen fick jag göra (och jag har nog aldrig smakat en godare!):
Börja med att mäta upp 4 msk mjöl i en kastrull.
(Eftersom vi inte hade 7 dl mjölk körde vi 4½ dl mjölk, 1½ dl grädde och 1 dl vatten)
Häll i lite av vätskan och lös upp alla mjölklumpar. Tillsätt resten av vätskan.
Låt det koka upp och RÖR hela tiden! Annars är det så lätt att det bränner fast..
Låt småputtra i ett par minuter, tillsätt sedan riven ost (vi körde på norsk Jarlsberg) ca 2-3 dl och tillsätt sedan salt. (snåla inte på saltet!)
Voila!

Sedan häll upp hälften av ostsåsen i en ungssäker form innan du lägger ett lager plattor. Sedan köttfärs, sedan plattor, sedan ostsås, plattor och avsluta med köttfärs och riven ost!
(egentligen skulle man avsluta med ostsås, men vi gjorde på vårt eget sätt!)

In i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Ta ut den och låt stå en stund innan den serveras. Gärna med ett glas rött till :) 
UNDERBART!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0