Dead and gone

Oh hey, I've been travelin' on this road too long
Just tryin' to find my way back home
But the old me's dead and gone
Dead and gone


NORGE, ÅH LALLALLA!

Lördag nu. Det är dagen efter midsommar. Det fick bli en midsommar bestående av jobb och inte får man extra betalt för det heller.

Fått veta ob:et som gäller här i Norge inom restaurang också. Tror jag.
Efter klockan 21 vardagar är det 10 kronor.
Efter klockan 14 på lördagar är det 10 kronor.
På söndagar och efter klockan 00.00 är det 19 kronor.

Nej, vi blir inte rika av ob:et.


Ikväll skulle jag ha jobbat men det blev inte så.
Kunde inte sova igår natt, hade jätte många konstiga tankar om framtiden. Ska jag till Australien? Hur ska det bli med allt? Jag tror jag börjar bli gammal, hur ska jag hinna allt?
Men tillslut somnade jag iallafall men vaknade med sjukt illamående men tog min första springtur på 5 veckor iallafall. Blev dock bara 2.5 km men det är iallafall en början :)
Sen slappa till klockan 4 då vi åkte till hotellet. Där bestämde Gordon att han tog mitt pass som var från 17.00-03.00 . Så jag gick in till Michaela som var på Daniels rum där vi pratade och sen delade vi på en pizza sen pratade med vår stammis "björnungen" som han kallas. haha!
Sen har jag lärt mig lite hur man gör drinkar.
Nu sitter jag på hotellet mitt i natten och väntar på att Gordon ska sluta så vi kan åka hem.

Vi fick tv igår också, eller ja, kanaler. Typ alla kanaler som finns (runt 400 stycken) men bara någon enstaka svensk kanal. TRÅK! Men för det betalar vi bara 100 kronor i månaden :)

Igår kväll på kvällen ringde mamma och gänget. och JÄKLAR VAD JAG SAKNAR DOM! Jennie, mamma, pappa, Niclas , barnen och ja. ALLA! Trots att jag har bara varit borta i 2 veckor.. 10 veckor kvar.

Ps. Daniel är grym.ds. Men samtidigt en korkad norrlänning. Och pappa, han vill supa med dig! (Han är från Umeå och tycker du verkar helskön!)

Men tillbaka till Norge..
Jag måste faktiskt säga att det tar emot att säga, men den här resan har faktiskt redan gjort att jag växt så otroligt som människa så det kommer kännas konstigt att komma hem till Enköping.
Jag har alltid sagt att innan Norge så klart jag kommer hem och hälsar på. Men jag är inte så säker på det längre, dels ska vi spara pengar och Enköping tilltalar mig inte riktigt. Dom flesta jag tycker om kommer hit och kramas, och det är egentligen bara kramas jag vill. Eller?
Missförstå mig rätt.



En bild på baren, det är här jag hänger just nu. (dock ska den byggas om)
Men vet ni?
Jag har inte köpt en enda alkoholhaltig dryck här än!
Duktigt va?

Sen har jag funderat om min födelsedag.
Försöker vara ledig då och vill att ni som vill ska komma hit. Då ska vi grilla, dricka och bara njuta!
vad tror ni?

Godnatt!
"låt den du älskar få pröva sina vingar. En dag flyger din älskade iväg"


Volley och sömn

jag uppdaterar väldigt sällan här känner jag. Men jag har ju ingen egen data så blir bara när jag har möjlighet att låna datan lite längre (:

Hittills sen vi kom hit har vi varit lediga två dagar. Jobbade först 9 dagar i rad på 81.5 timmar ( Gordon 74 h) för att sedan få söndagen ledig. Då SOV VI och badade på vid vår sandstrand (: Tokmysigt!
Sen har jag jobbat två dagar på rad. Gått relativt bra. I måndags var det segt, jag var rätt trött och tyckte sängen var lite skönare än att stå på jobbet hela dagen. Men överlevde den dagen också. Tisdagen började segt men avslutades roligt. En kille som jag jobbar med var sjuk så jag blev tvungen att ta hans pass också så blev 14.5 timmar. NÖJD TJEJ! Känns bra när man jobbar övertid då det ska ge rätt sköna pengar ;) En heltid är ju 37.5 timmar i Norge så det lär vi nog klara att överstiga, hehe.

Mamma ringde i söndags också. Vi pratade en stund och jag ser verkligen fram emot när jag kommer hem och vi ska åka till Ullared alla brudar. Längtar! 
Pappa har även varit i Barcelona den glidaren. Saknar honom och hans visa ord (:

Igår kväll iallafall när vi slutat jobba tog vi med oss Daniel hem till oss . Vi kollade på film (eller okej, jag sov i vanlig ordning) men det var mysigt. Vaknade inte förän halv 3 idag när Michaela väckte oss. Hm :P Tog iallafall en dusch innan det blev dags för att ge sig iväg för beach volley! :D Gordon och Daniel spelade,och jag blev också tillfrågad av en random tjej att spela med henne. Men tordes inte riktigt, haha. Sen trampade jag på en pinne som typ stack upp min fot :/ Har sår och blåmärken överallt typ.
Men var jävligt mysigt att kolla på matcherna iallafall! Åt lite mackor, drack bubbelvatten och kramades. Pratade lite med en stammisgubbe också (:
Sen åkte vi till hotellet och sitter just nu inne hos Daniel. Pojkarna kollar på fotboll och jag skriver här ;)

Lite läskigt också.. En man som bor på hotellet som är med i min "fanclub" som tycker att jag är "pen" (snygg) har mördat en annan människa och setat i fängelse osv. Det skrämmer mig. Usch. Men han är trevlig men just att veta om det är läskigt. Hm. Ibland är det kanske bättre att inte veta om folks historia?

Visst har dom lustigt ord för snygg också? Pen...

Nu är det iallafall dags för att jobba 7 dagar i sträck. Lördag jobbar jag till 3 på natten och börjar egentligen 8 på söndag men gjort så jag börjar 10. Får iallafall sova någon timme extra.

Hoppas ni har det bra därhemma!
Vi har det kanon iallafall.

Dock bara käkar jag hela tiden.. Aldrig hungrig här heller, haha!



Onsdag.

Imorse när jag vaknade kände jag på mig att det här skulle bli en lång dag...

Sen sist när jag skrev har inte så mycket hänt. Igår jobbade vi kväll både jag och Gordon. Han i köket och jag i restaurangen, good teamwork. Men nog är det speciellt att jobba ihop med den man är tillsammans med? Men det blir nog bra :)

Imorse jobbade jag med Knut Olav , det gick faktiskt riktigt bra :) Sen var jag tvungen att hämta Gordon för att han skulle få jobba i restaurangen ;) Så egentligen slutade jag 4 men eftersom gordon aldrig jobbat i restaurangen fick jag lära upp honom eller som dom säger här "gå opplearning" eller liknande :P så istället för 4 fick jag sluta 8, eller då sa min rygg och fötter ifrån..
för har ägnat mig åt att ställa iordning ett av konferensrummen inför imorgon då det kommer 47 personer som ska äta 2 rätters. så har flyttat bord, dukat och pysslat, sen assisterat gordon :)
nu när jag sitter här och mina fötter gör SJUKT ont så pysslar Inger om mig som är i receptionen. Kommer med kaffelatte och ser till att jag har allt jag behöver ;)
Jag undrar hur många timmar vi kommer få ihop i bara juni?
Pratade också med chefen idag och tydligen behöver dom oss att jobba ännu mer utöver det vi redan fått timmar på. PENGAR PENGAR PENGAR!

Jag har också fått en beundrare här.. En man som är runt 50 kanske som är stammis här, haha ;D (Vad är det med mig och äldre män?)
Måste iallafall säga att jag trivs super bra, den här veckan har det varit lagom tempo och igår var vi även till Nesbyen för att köpa lite saker.
Bland annat ett norskt simkort, en skrapa till duschen och ett usb uttag så vi iallafall kan kolla film på playstationet. Några kanaler skaffar vi nog inte iallafall då man måste binda upp sig för 1 år typ. Knäppt.

Men jag längtar hem till MIN säng. Till MINA föräldar. Till VÅRT Enköping.

Torill tycker vi ska stanna längre än augusti, men frågan är om jag vill?

PUSS <3

Thon Hotel


Okej, länge sen jag uppdaterade nu (ja, det är jag Angelica som skriver eftersom Gordon inte tycker det här är intressant)

Skolan flöt faktiskt på riktigt bra tillslut även om det var tufft. Så tillslut blev det 21 mvg, 3 vg och 3 g. Jag är nöjd! Men sista skolveckan var sjukt tuff då vi sov hos Bella några nätter, skulle planera Norge osv osv. Så det var riktigt jävla skönt när fredagen kom och studenten var där!

Då var det upp tidigt som sjutton , få skjuts in till stan där det blev en baguette från statoil och Emelie fixade mitt hår. (Tack!) Sedan till Bella för att byta om sen champangefrukost. Jag tog champangen istället för frukosten samt några drinkar, men det gick förvånansvärt bra ändå ;) Sen kyrkan innan skolan för betyg och kramar. Efter det var det skrinda vilket var en av de häftigaste grejer jag gjort! Efter det så var det studenttåg innan det bar iväg till Lotsen. Många underbara människor kom, närmare bestämt 28 stycken. "Salladsbuffen" var underbar även om jag inte riktigt kunde koncentrera mig på maten. Jag kände mig som ett litet barn , haha. Öppnade även mina presenter som jag blev sjukt nöjd över, och blev en hel del tårar.. (mamma, jag har kvar din lapp i plånboken, även om jag inte kan läsa den riktigt utan att börja gråta)
Efter Lotsen blev det parkhäng med Bella och hennes family + vänner. Sen klassfest innan det blev stan ;) Jag hade en sjukt jävla underbar dag!!!
Okej, nog om den..

Vi var ju också förbi i Flå, Norge innan skolan var över. Första intrycket var väl sådär eftersom det inte alls var som vi hade föreställt oss. Men vi åkte hem och funderade lite på det..
Och eftersom Lofoten inte hörde av sig osv bestämde vi oss för att ta jobbet i Flå. Sagt och gjort, veckan efter studenten ägnades åt att förbereda flytt, kramas och planera.
Var bland annat över på en fika hos Jocke där vi fick en "Sverigekorg". (Kan inte riktigt släppa det, så sjukt jävla gulligt gjort!). Sen ordnade vi en trerättersmiddag till mamma mfl och ja. En toppen vecka! Skulle egentligen börjat på tisdagen men sköt upp det till fredagen eftersom vi annars inte skulle hinna..

På torsdag var det dags att fara. Dock uppstod lite problem med bilen då vi var tvugna att fixa det bland annat för mycket olja i, men det löste sig. (Det gör tydligen ingenting att det är någon cm över max..)
Tog även en fika med mamma innan vi åkte hem till pappa så jag fick packa alla saker. Sen skulle vi handla, åka till försäkringskassan osv osv osv. Så vi åkte inte från Enköping förän runt halv 5. Resan hit till Norge gick iallafall bra, dock sjukt mycket djur efter vägen men klarade oss för att köra på dom (:
Kastade av alla saker i vårt lilla hus innan vi tog in på hotellet. (Jävlar vad sköna sängar dom har här!!!)

På fredagen när vi vaknade så fick vi en extra säng att ta med oss till huset. Fick också veta att Torill (chefen) satt upp mig på att börja 12 men ändrade det till 16.00 istället. Vi åkte till Gol som är typ närmsta största "staden" där vi fixade skattekort och ett D-nummer.
Sen hem för att vila och packa upp lite.
Sen till jobbet där det var... KAOS!
Kommer precis dit, kökschefen åker för att skjutsa hem tjejen vi delar hus med (som för övrigt är sjukt trevlig!) och lämnad blir jag. Men det löste sig och det flöt väl på relativt bra.

Min uppgift är att vara i Restaurangen. Jag får göra saker som jag aldrig tidigare gjort, bland annat göra softis (mjukglass), kaffelatte, ta beställning, diska MÄNGDER med disk, försöka förstå norska, servera, räkna pengar osv osv. Första dagarna var hur mycket som helst att lära sig men både igår och idag har jag princip varit själv i restaurangen (förutom personerna som jobbar i köket). Idag har jag också fått tagit hand om två konferanser vilket också var massa nytt att lära sig. Dock får jag sån sjuk prestationsångest och "hinner inte" ta lunch eller raster. Så idag åt jag frukost för att sedan vänta till halv 5 för lite mat. Tacka vet jag kaffe! Men jag hoppas verkligen dom andra här är nöjda med min insats, jag försöker så gott jag kan iallafall. Sen är dom som jobbar här kempegoa som vi säger ;)
Men jag har fortfarande problem med att höra vad vissa säger och visst saknar jag Sverige och mitt gamla jobb . Kom in några kunder idag som påminnde om dom som jag jobbade med i Sverige.

Men måste tillägga att jag känner mig jävligt modig faktiskt, även om jag har gordon med mig. Jag kommer till ett främmande land där dom pratar ett främmande språk för att göra något som jag aldrig gjort förut. Jag är nöjd!

Gordons uppgift är ju att vara i köket. Han tar emot beställningar, förbereder och fixar mat. Mer vet jag inte riktigt, men det är full rulle där också. På hotellet bakar dom också mycket själva och det är mycket pyssel med saker och ting.
Eftersom hotellet är nyöppnat (7 maj) så är allting lite huller och buller men det är rätt charmigt (;
Sen nu i dagarna sticker min chef till USA och lämnar mig i sticket, haha. Nej men han har varit super och vilket tålamod han haft med mig och mina tusen frågor.

Just nu sitter jag på hotellet, har lånat Daniels dator (kollega) eftersom vi inte har någe internet i huset. Där har vi heller ingen tv, och när man duschar rinner vattnet åt fel håll (dvs ut i hela badrummet), vi har även en knakig hård säng + en extra säng med tunn madrass där vi sover (som även tar upp hela rummet vårat). Dåligt med porslin och sånna saker också, men måste säga att jag stormtrivs ändå. Det är en sjuk utsikt över vattnet och är i allmänt väldigt mysigt. Det finns även 3 hästar på gården och familjen som har huset är jätte mysiga :)

Så ja, för att sammanfatta det här.
Så länge det finns liv finns det hopp! ;)

(Är inte heller ledig vid min födelsedag men ska försöka ändra det + att nu i veckan ska vi fixa norskt simkort)

Ser framemot när ni kommer på besök här!


Sen alla söta och goa, någon som vill skänka oss en laptop så jag kan skriva hem oftare? (:

RSS 2.0